Recepten

VT_logo_2017_nieuwfacebook_logo

44-Pasteitje-450x298
logo
 
 
 
Kippasteitje
Aantal personen: 4
1 dubbele kipfilet
250gr champignons,
2 el boter,
sap van een halve citroen,
peper,
1 tl zout,
1 el bloem,
1/2 dl room,
1 1/2 dl kippenbouillon,
4 bladerdeegpasteitjes,
1 el fijngesneden peterselie of bieslook.
 
Bereiding:
Snij de kipfilet fijn en kook in ruim water gaar. Snijd de champignons in dunne schijfjes en bak ze in 1 el boter lichtbruin. Voeg het citroensap, een snufje peper en een snufje zout toe. Smelt de rest van de boter in een diepe pan, voeg de bloem toe en roer tot een papje. Laat even pruttelen en giet er dan langzaam en onder voortdurend roeren de kippenbouillon bij tot de saus stevig is. Roer de champignons, de kip en de room door de saus en breng op smaak met 1 tl peper en een 1/2 tl zout. Bak de bladerdeeg pasteitjes zoals aangegeven staat op de verpakking, snij de dekseltjes eruit en vul ze op met kippenragout. Garneer met het dekseltje en de fijngesneden peterselie of bieslook.
Top